RIBBON HAUS

THE LONG BEACH, TAIKOKTSUI, HONG KONG

541SQFT, 2008 COMPLETION

 

This project seeks to turn an ordinary 700sqft, 2 bedroom flat so typical in Hong Kong into a home that reflects the ideals of the Client.

 

A top and bottom band of ribbons runs through the apartment, integrating the elements of life important to the Client, including the

reading corner, seating for guests, slots for greenery, TV holder and work table, into one continuous band. LED strip lighting is

concealed along these bands to accentuate the unified piece.

With the aim of maximizing floor space in mind, joinery are built in save space as much as possible, including a raised platform for storage in

bedroom,cabinets along the top and bottom bands and the custom-designed dining table fitted with concealed rollers. When slotted into the

kitchen cabinet,it becomes wide enough only as a breakfast nook, while slid open it becomes a movable dining table for 6 persons, 3 on each side.