I N D U S [ T R I A L ] I Z E D  Z O N E

W A N  C H A I ,  H O N G  K O N G

The Client commissioned FAT Design to renovate a small office with different levels of privacy  casual common area, co-working hot-desks, and private rooms. The challenge is to fit these functional requirements into a 300 sqft small box.

Coupled with the vision to provide affordable co-working spaces for his startup friends, the Client envisaged a space with flexibility and raw and robust quality. Industrialization becomes the main theme to enhance this spatial experience, which rhetorically corresponds well with the “trial-and-error” nature of start-ups. The casual common area comes in the form of bar-table height furnishings equipped with latest wireless presentation facilities, flexible enough to become meeting/presentation area and breakout area for casual gatheri.

The material palette and furnishings were chosen carefully to keep carry on the “industrial” theme, from contrasting white and dark grey colour tones, the polished concrete flooring, raw steel and hardwood timber bar-table and chairs and I-beam light fixtures.